Pagina's

woensdag 30 november 2016

Tips tegen de kou

Het is winter hoor, de autoruiten zijn bevroren, de handschoenen uit de kast en de chocolademelk weer volop in de winkels. Zelf ben ik iemand die het altijd koud heeft (tenzij het 20+ graden is hoor). Die dikke truien heb ik dus al een poosje aan. Wat kun je dan nog doen tegen de kou? In dit artikel heb ik een paar tips voor jullie!
Afbeeldingsresultaat voor winter nederland

Tip 1: Iets warms eten of drinken
De meeste zullen na een lange wandeling met de hond al wel lekker een kop thee maken of even een koffie halen op het station voor onderweg. Het zorgt ook gewoon goed voor de warmte in je lichaam, dus zeker blijven of gaan doen!

Tip 2: Niet te heet douchen
Als je erg warm gaat douchen heb je het daarna veel sneller koud als je de douche uitstapt dan als je wat koeler douched. Toch maar iets meer koud water bijvoegen dus…

Tip 3: Dekentje
Tuurlijk kan deze niet ontbreken, ’s avonds lekker op de bank en dan krijg je koude voeten. Als je heel simpel een fleecekleedje hebt leg je deze over en je hebt het zo weer warm.

Tip 4: Handcrème
Welke jonge meid heeft deze nu niet? In de winter kun je door de kou vaak koude handen krijgen, dit komt dan door de bloeddoorstroming. Door je handen lekker in te smeren met handcrème stimuleer je de doorbloeding waardoor je dus geen koude/stijve handen meet hebt.

Tip 5: Warmte pads
Waarschijnlijk ken je ze wel, de kleine warmte pads. Super handig mee te nemen en niet duur, zo kun je ze al kopen bij de Wibra en de Action. Deze houden je handen zo een paar uur warm, lekker voor een lange wandeling of treinreis!

Hebben jullie nog tips? Laat ze zeker even horen in de reacties!Geen opmerkingen:

Een reactie posten